Skutečný pátek třináctého vám nemusí vadit, když se pořádně pojistíte, třeba na 300 mega!

13.03.2009 12:04

Pátek třináctého dva měsíce za sebou, to je něco! Před měsícem jsem si začal psát blogísek a dneska jsem objevil fajn zprávičku. Doufám, že váš bude inspirovat, abyste se pojistili na pěkně masnou sumičku, samozřejmě u ČSOB Pojišťovny!  Nikdy nevíte, co se může stát!

Kouknul jsem se to žebříčku kuriózních pojistek londýnské pojišťovny Lloyd’s a je to fakt síla.

Rádi pijete kávu? Já jsem na ní snad závislý. V Itálii je velmi pravděpodobné, že dostanete všude (kromě automatu snad) špičkovou kávu. Ochutnávač kávy Gennaro Pelliccia, který ochutnává výrobky pro firmu Costa Coffee, si nechal jazyk pojistit na 10 milionů liber (300 milionů korun).

Rádi se smějete a vydělává vám to peníze? Herečka America Ferrera, představitelka Ošklivky Betty v americkém seriálu, si nechala pojistit svůj úsměv, a to na 10 milionů dolarů (218 milionů korun).

Starej dobrej strejda Keith Richards, legendární kytarista Rolling Stones, kteří jsou na scéně asi tak od roku 1928 :-), si nechal pojistit prsty, podobně jako a herečka Marlene Dietrichová. Podle jedné knihy si americká herečka Bette Davisová nechala pojistit svůj pas proti ztloustnutí.

Pokud jste hrdí na svůj chlupatý hrudník, může se vám hodit pojistka proti ztrátě porostu na této části těla – mohlo by vám to narušit image nebo kariéru. Pojistka by se vyplácela v případě, že by člověk přišel o víc než 85 procent ochlupení kvůli úrazu hrudníku. Ztrátu porostu by musel potvrdit panel odborníků-trichologů.

Nizozemský výrobce vína Ilja Gort si nechal loni pojistit nos na 5 milionů eur (138 milionů korun). Pojistka ho chrání před jakýmkoli úrazem, který by mohl ohrozit jeho živobytí.

Svůj plnovous má pojištěný i Santa Claus. Nebo přesněji jeho představitel, Brady White, který představuje vánočního hrdinu v newyorském obchodním domě Macy’s.

Když se v roce 2004 první soukromá raketa dostala do vesmírného prostoru, byla u toho i pojišťovna. Stroj SpaceShipOne byl pojištěn na 100 milionů dolarů (2,18 miliardy korun).

Jedna filmová společnost se nechala na milion pojistit proti možnosti, že se jedna z jejích hereček během trvání smlouvy zamiluje a vdá. Začátkem 20. století se zase filmové společnosti pojišťovaly pro případ, že by jim některý z diváků v kině umřel smíchy. Tak to bychom potřebovali my taky, mně se některé moje příspěvky zdají fakt vtipné :-))

Závodníci Formule 1, kteří se pohybují na předních místech startovního roštu, se mohou pojistit až na 50 milionů liber (1,5 miliardy korun); ti na zadních místech se pojišťují “jen” asi na 15 milionů.

Golfové pojištění na dosažení jamky jedinou ranou se sjednávají pravidelně, někdy až za 50 tisíc dolarů (milion korun) “za kus”.

V roce 2004 byly na 27 milionů liber (800 milionů korun) pojištěny šperky, které si na sebe vzaly hvězdy ceremoniálu předávání Oscarů.

Asi si nechám pojistit zuby, přece jenom chci se nechat brzo vyfotit na svůj blogísek!

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.